Till bloggens startsida

Affärs idé klar, & inskickad.

Sara och Viktorias affärsidé


Vi har valt att bygga ett företag på vår idé som är att sälja hembakade kakor och godis. Vi vill mer än att bara sälja ett paket kakor. Vi vill också satsa på utsmyckning och utseende, därför har vi valt att paketera kakorna i egengjorda påsar av cellofan. Att kunden ska bli nöjd är självklart viktigt för oss, så vi har valt att använda oss av små hälsningar på etiketter som vi sedan klistrar på påsarna. För att allt ska bli så enhetligt som möjligt har vi valt att på både designen och på våra kläder använda oss av färgerna rosa och vitt som grund. Det som är det speciella med våran idé är att vi säljer vår produkt samma dag som vi bakar den. Nybakat direkt hem till din dörr, kan det bli bättre?! Vi själva har aldrig varit med om någon som kommit hem till oss för att sälja nybakat, därför ser vi ingen konkurrens.


För oss som både är framåt och sociala så ser vi inga problem med att sköta försäljningen. I första hand vill vi vända oss till privatpersoner genom dörrknackning, främst i de områden där folk kan tänkas vara villiga att betala lite mer för att få bättre kvalitet, istället för att tänka på kvantitet. Detta gör att det här inte bara är en produkt, utan också en tjänst, vi levererar till dörren! Vi ska även ta hjälp via återförsäljare för att sälja kakorna/godiset. Tanken med det är att nå ut till ännu fler människor.  


Vi ska börja baka och sälja redan måndagen den 15/6 och hade tänkt sälja två till tre gånger i veckan, beroende på hur mycket vi säljer per gång. Vi kommer att sälja på vardagseftermiddagar eller helger då det är som mest folk hemma. För att lyckas med vår idé måste vi självklart först och främst lyckas med bakningen, men en till viktig detalj är bemötningen av kunderna.


Vi har alltså valt att använda oss av direkt marknadsföring. Därför gäller det att vi bemöter kunderna på ett väldigt bra vis eftersom att vi har så kort tid på oss.

(Vi har även skrivit om våran budget, men den vill jag inte dela med mig av här på bloggen!)


Kommentarer
Postat av: sissas

Pris ?! ganska bra och veta :p

hhahah kom till miiig :D:D:D<33

Postat av: Viktoria Nordenberg

Sv: haha, jadu sandra - du kmr bli en stor kund antar jag ;) 20 kr / påse ! :) <3

Postat av: Sara

Hahaha, guud så bra vi är ;) haha <3

Postat av: Viktoria Nordenberg

Sv: ofc! :D haha <3

bloglovin

Kommentera gärna mitt inlägg:

Namn:
Stammis?

URL/Bloggadress:


Kommentar: